Çarşamba, Aralık 08, 2010

aşık mı olmak?

her defasında 'bu kez olmayacak' dersin. korkarsın, içten içe, kimselere söyleyemezsin. kendine de söyleyemezsin. korkarsın, yeniden yaşayamayacağını düşünüp ve korkarsın bir sonrakinin eskisiyle aynı hissi taşıyacağını düşünüp. korkarsın ya olmazsa?

olmayacak dersin çevrene. bu kez olmayacak. görün bakın siz. kapanırsın dünyana, incecik bir umut ışığı gelir duvarlardan sızar. duvarları delmek istersin. duvarları yıkmak! o gücü bulamazsın kendinde. korkarsın; ya son gücün boşa çıkarsa? 

her defasında 'ben aşık değilim' dersin, 'ben hiç aşık da olmadım!'. neden mi? bu öyle bir duygu ki sende, korkarsın, ya bu kadar küçük değilse? ya sahiden değilsen, ya olamamışsan. bir kıpırtı mı var midende? kelebekler mi uçuşuyor? sadece onu mu düşünüyorsun? yatarken aklında o, rüyanda o, kalktığında o? hayır hayır bunlar değil aşık olmak. aşık olmak ne biliyor musun? bunlar var mı diye yoklamaktır kendini. yoklayıp durursun her saniye kalbini, düşüncelerini. korkarsın; ya bu kadar küçük kalırsa, ya büyümezse?

aşkla ilgili yazılara bakarsın bazen. gülersin, dalga geçersin, sinirlenirsin. sonu hep aynı olacak. sonu sence hep aynı mı olacak? düşün-düşün-mekle ol-mu-yor. biliyor musun? bu iş, düşünmekle olmuyor. oluveriyor işte. korkarsın, ya oluvermediyse? ya 'o' değilse. ama daha çok korkarsın; ya 'o' ise; ya hazır değilsen?

hayal kurmamaktır. hayal kuramazsın. korkarsın. gerçekleşmezse?

konuşamamaktır, anlatamamaktır. ya anlamazsa?

korkarsın; korkak mısın? korkaksın. aşıksın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder